На 31 март 2023 г. се проведе финалният кръг на

...
 На 31 март 2023 г. се проведе финалният кръг на
Коментари Харесай

Електрохолд даде стипендии на ученици в конкурса „Енергия за бъдещето“

 На 31 март 2023 година се организира финалният кръг на състезанието. Победители са шестима възпитаници от професионалните гимназии ПГМЕ „ Н. Й. Вапцаров “, София, ПГТЕ „ Хенри Форд “, София и Професионална гимназия „ С. П. Корольов “ – Дупница.

 

Всеки от тях ще получи стипендия от 650 лв. за втория период на образователната 2022-2023 година.

.

 

Над 1200 възпитаници от XII клас аплайваха от 2012 година до момента в надпреварата „ Енергия за бъдещето “ на Електрохолд. Най-добрите 80 завоюваха стипендии и опция да аплайват с оценката от състезанието във висши образователни заведения като Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и Висшето транспортно учебно заведение „ Т. Каблешков “.

 

Половината от спечелилите към този момент са чиновници на групата Електрохолд.

 

„ В Електрохолд имаме целенасочена и дълготрайна политика в региона на междинното професионално обучение. За нас е значимо да дадем опция на младежите да се развиват и осъществят в предизвикателна и забавна сфера, каквато е електроенергетиката. Секторът се нуждае от надарени младежи, които да могат дейно да употребяват и ползват модерните смарт технологии и да подсигуряват, че в бъдеще и бизнесът, и елементарните хора ще имат сигурни доставки на електрическа енергия “, сподели Карел Крал, основен изпълнителен шеф на Електрохолд България.

.

Състезанието „ Енергия за бъдещето “ има за цел поощряване на професионалното обучение в България. То започва през 2012 година Включено е в националния календар на ученическите надпревари на Министерството на образованието и науката. Конкурсът е част от календара на Европейската година на професионалните умения.

 

 

Електрохолд България ЕООД

Корпоративни връзки и маркетинг

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР